Bemutatkozás

Az AD Nyelviskola és Mozgásstúdió új arculata

Az AD Nyelvstúdiót sokan szandaszőlősi nyelviskolaként emlegetik – nem véletlenül. A szervezett nyelvoktatás – amely 2005 tavaszán indult -, elsősorban a helyi lakossági igények kielégítését célozta meg. Így főként szandaszőlősi gyerekek és felnőttek kezdtek angolt, németet tanulni nyelviskolánkban. A Szolnokon és környékén egyre ismertebb és elismertebb nyelviskola mára kiváló referenciákkal rendelkező, 2007-től akkreditált, majd 2014-től az Fktv. szerinti engedéllyel rendelkező felnőttképzési intézményként, teljes kihasználtsággal működik, jó kapcsolatot ápolva Szolnok város óvodáival, iskoláival és a környék kis- és nagyvállalataival, vállalkozóival.

A kezdetektől fontos célunk volt, hogy magánóráink és kiscsoportos foglalkozásaink során az egyéni adottságokat és lehetőségeket is figyelembe vegyük, kedvező, versenyképes áron kínálva nyelvoktatást. Az indulás után hamarosan megszervezhettük első vállalati tanfolyamainkat (Béres Gyógyszergyár Zrt., Eagle Ottawa Hungary Kft, Bayer Hungária Kft., Pedrollo Hungária Kft, Legero Cipőgyártó Kft., Sector Hungary 1992 Zrt., Bachl Hőszigetelőanyag-gyártó Kft.) majd szélesítettük a tanulható nyelvek skáláját is. Jelenleg az angol és a német nyelv iránt a legnagyobb az érdeklődés a vállalati partnerek részéről. A lakossági csoportokban tanulók többnyire angolt és németet tanulnak,de kínálunk francia, olasz, eszperentó, illetve magyar mint idegen nyelv oktatást is. A csoportok létszáma átlagosan 3-8 fő.

A hangulatosan berendezett, frissen felújított, megépített csoportszobákat a szolnoki zöldövezeti városrész autóval, busszal, kerékpárral és gyalogosan is jól megközelíthető két épületében alakítottunk ki. A gondozott kert, a madárcsicsergés, a csendes, békés környezet mellett diplomás nyelvtanáraink tapasztalata, segítőkészsége és közvetlensége is hozzájárul ahhoz, hogy oldott hangulatú, élvezetes és eredményesnyelvtanulási folyamaton kalauzoljuk végig az idegen nyelvvel ismerkedőket. Nyelvtanulóink számára alkalmanként anyanyelvi tanár, anyanyelvi beszélő részvételével tematikus illetve kötetlen beszélgetéseket is szervezünk, melyre lehetőség van a kihelyezett céges tanfolyamok esetén is.

De vajon miért szervez jóga és fitness órákat egy nyelviskola?
Bár van dunántúli tanfolyamuk is, elsősorban a szolnoki és a szandaszőlősi igények kielégítése a célunk.

Sok nyelviskola van a piacon, mindenki próbálkozik valami egyedi sajátossággal bevonzani a nyelvtanulókat. A mi specialitásunk a magas szakmai színvonalon túl a barátságos, családias hangulat, a környéken élő családok minél szélesebb körű kiszolgálása. Tevékenységi körünk és szolgáltatásaink további bővítésével Szandaszőlős szolgáltatási palettájának színesítésére törekszünk. Kisgyermekes édesanyaként tudom, hogy egyszerűbb helyben elvinni a gyereket ovis angolra, zenés mozgásfejlesztésre, szorobán órára, és szülőként is könnyebb a szomszéd utcában jóga, aerobic vagy gerinctorna órára elmenni, mint kocsiba ülni este és beautózni a városba egy kis mozgás kedvéért. Terveink között szerepel különböző egészségpénztárakkal szerződni, hogy a cégek által a dolgozóknak juttatott egészségmegőrző támogatás az intézményben is felhasználható legyen.

Jóga, zumba, gerinctorna órákat, Gymstick edzéseket, Step aerobic és Body Art Basic foglalkozásokat, baba-mama jógát, alakformáló és zsírégető tréningeket, ovisoknak és iskolásoknak gyógytornát, általános iskolásoknak modern táncot, balett órákat szervezünk igény szerint az intézmény új, erre a célra megépített tornatermében. Gondoltunk a férfiakra is, akik számára ízületkímélő, állóképesség javító, fogyasztó hatású edzést is kínálunk, de az ötleteknek se szeri, se száma: készülünk gyerek agykontrollraintim torna tanfolyamratücsökzenére, sőt, zeneoktatást is álmodtunk az iskola falai közé.

A nyelviskolát működtető cég üzletpolitikájának sarkalatos eleme a partnerség elve, mely szerint globalizálódó világunkban a kis közösségek életben tartásának alapja a kölcsönösség. Így tevékenységük során igyekszünk azon vállalkozók, mesterek, magánszemélyek piaci szolgáltatásait igénybe venni, akik nyelvtanulásuk során az AD Nyelviskolát tisztelik meg bizalmukkal.

Bodáné Molnár Júlia
iskolavezető